donderdag 17 februari 2011

In de spotlights: Ghino van 'Checkpoint' op Zapp, Ned. 3

Interview door Anco van Hal

Anco van Hal – Models & Artists heeft naast (casting)modellen en artiesten ook talenten die voor meerdere opdrachten kunnen worden ingezet. Multidisciplinair is ook het sleutelwoord van de veelzijdige Jorghino (Ghino), die al ruim twee jaar te zien is in het populaire tv-programma ‘Checkpoint’ op Zapp, Ned. 3.

A: Vertel eens Ghino, wie ben jij en wat doe je allemaal?
Ik ben Jorghino, beter bekend als Ghino, 20 jaar oud. Ik volg in Amersfoort de opleiding Coördinator Beveiliging. Daarnaast ben ik sinds anderhalf jaar bezig met acteren en speel ik al twee en half jaar in het kinderprogramma van Zapp ‘Checkpoint’. Ik heb ook een rolletje gehad in ‘Verborgen Verhalen’, een ander kinderprogramma van Zapp. Verder beoefen ik al vijftien jaar diverse vechtsporten: op hoog niveau Tykondo bijvoorbeeld. Momenteel doe ik aan MMA (Mixed Martial Arts). Ook acrobatiek vind ik leuk.

A: Klinkt goed. Over Checkpoint, hoe kom je daaraan?
Een castingbureau vond mij geschikt voor een bepaald programma en vroeg of ik auditie wilde doen. Ik wist totaal niet waar ik auditie voor moest doen of wat de EO was (de omroep die Checkpoint uitzendt). Toen ik daar kwam moest ik allemaal testjes en stuntjes doen, dat was wel echt iets voor mij.

A: Waar gaat het programma Checkpoint eigenlijk precies over, even voor de mensen die het niet kennen.
Checkpoint is een programma als ‘Brainiac’ (van Discovery Channel), waarin we zinnige en onzinnige dingen uittesten. Zoals, stel je voor dat je je huissleutel bent vergeten, welke verschillende manieren heb je dan om je deur open te maken? Je kan dan testen met een koevoet, het intrappen van de deur of er met een pinpas doorheen gaan zoals je in films ziet.A: Klopt het dat ook vaak de jongens tegen de meiden worden uitgetest?
Ja klopt. Toevallig vandaag nog, en ik heb de test gewonnen, haha.

A: En de reacties op het programma na twee en half jaar, zijn die nog steeds goed?
Jazeker, we zijn het best bekeken zaterdagochtendprogramma momenteel. Ik ben trots om daarvan deel uit te mogen maken.

A: Hoe lang zou je dit nog willen blijven doen?
Nou tot zover ze me nog willen, haha!

A: Aha, dus je hebt je contractje gehad en je kan nog wel ff door?
Ja ik zit nu in seizoen vijf, en door het succes praten ze al over een zesde seizoen. Hopelijk willen ze mij daar ook nog bij.

A: Zo te horen smaakt TV naar meer bij jou. Wat zijn je ambities binnen de tv-wereld?
Ik zou heel graag de hogeschool voor theater willen doen en ben druk bezig met auditeren daarvoor. Het lijkt me heel leuk om in kinderseries te spelen zoals ‘Spangas’ of ‘Vrijland’. Daar zie ik mezelf wel in acteren.
Volgens bepaalde acteurs waar ik mee gewerkt heb, heb ik er ook talent voor. Het is een droom van me om erin verder te gaan, los van vechtsport en stuntwerk.

A: Hoe raakte je eigenlijk bekend met Anco van Hal – Models & Artists, weet je dat nog?
Ja natuurlijk. Ik ben toentertijd benaderd door Anco van Hal via Hyves, gescout zeg maar.


A: En waarom heb je ja gezegd, wat trok je aan bij ons?
Dankzij een vriend van mij ben ik begonnen met mediawerk en modellenwerk. Het was heel nieuw voor mij. Ik hoorde dat ik geschikt was als commercieel model. Toen ik gescout werd door jullie bedrijf raakte ik helemaal enthousiast omdat jullie mij die kans wilde geven. Iemand die mij vraagt in plaats van andersom. Daar kon ik geen nee op zeggen natuurlijk!

A: Wat zou ons modellenbureau voor je kunnen betekenen?
Ik hoop natuurlijk op een hele goede samenwerking. Maar dat heb ik al ervaren op jullie fotoshootdagen.

A: Ja je hebt al twee van onze fotoshootdagen meegemaakt.
Ja en die vond ik goed georganiseerd en de sfeer was optimaal. De samenwerking verliep erg soepel tussen de visagisten, fotografen en modellen.

A: Dankjewel voor je compliment. Waar word je het liefst voor geboekt?
Ik ben een kerel van 1.72 ongeveer dus een carrière als catwalkmodel zal er niet zo snel inzitten. Maar ik ben me bewust van m’n uitstraling (gezond lichaam, goeie lach en leuke kop) dus als commercieel model (reclamespotjes, folders etc.) heb ik er zeker vertrouwen in. En ik weet zeker dat Anco van Hal – Models & Artists me daarbij kan helpen!

A: Goed om te horen Ghino. Misschien kunnen we zelfs nog iets voor je betekenen op castinggebied! Laatste vraag voor je. Heb je nog wat leuke nieuwtjes voor de ‘Hello Anco’ - bloglezers te melden?
Ja, ik doe sowieso begin maart auditie in Amsterdam voor de filmacteuropleiding van Hugo Metsers.
Ik zit ook in de race voor Zorro de musical, maar dan niet als acteur maar als stuntdubbel. En verder zit ik middenin het seizoen en opnames van Checkpoint en geef nog steeds elke zaterdag les in Martial Arts tricks.
Tussendoor ben ik altijd aan het trainen om m’n skills bij te houden en blijf ik bezig met acteren.

Bezoek ook eens Ghino’s uitgebreide modellenprofiel op onze website: link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten