donderdag 24 februari 2011

Beautytip: Water als ultieme schoonheidsmiddel

Tekst: Alexandra Smith

Ben je lui en wil je als het om schoonheid gaat het economisch principe hanteren (met zo min mogelijk moeite een zo maximaal mogelijk resultaat behalen)? Drink dan elke dag twee liter water!

Het is wetenschappelijk bewezen: je ogen gaan ervan glanzen, je huid blijft jonger ogen en wordt gladder en je energielevel neemt toe. Ze zeggen wel eens: waar water is, is leven. Het omgekeerde is ook waar, want zonder water ga je dood.

Je lichaam bestaat uit ongeveer 75% procent uit water. Het is bewezen dat als we het gevoel hebben dat we dorst hebben, het eigenlijk voor het lichaam al te laat is. Je moet lang voor het dorstsignaal arriveert al drinken. En dan geen koffie, thee of frisdrank, maar water! Water is de belangrijkste bron voor energie en het belangrijkste oplosmiddel voor al het voedsel, vitaminen en mineralen die we binnenkrijgen. Ook haalt het giftig afval uit verschillende delen van je lichaam en brengt het naar je lever en nieren waar het wordt verwijderd. Verder voorkomt water verstopping. En bij het ouder worden werkt je geheugen vaak minder, maar drinken van water voorkomt dit. Niet gek als je bedenkt dat de hersens naar schatting voor 85% uit water bestaan.

Geen geld voor dure schoonheidsoperaties of veelbelovende crèmes? Te lui om een paar keer per week je huid te scrubben en boenen? Ban frisdrank uit je leven en ga over op water. Een simpele opoffering maar je gezondheid en uitstraling zullen er blijvend van opknappen!

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten