woensdag 16 maart 2011

In de spotlights: Harriette Weels van Mai Tai

Interview door Anco van Hal

Harriette Weels is artieste en castingmodel bij Anco van Hal. Wie bekend is met muziek van de jaren tachtig kent haar van de hit-formatie Mai Tai, die in de jaren tachtig internationaal bekend werd met hits als History, Female Intuition en Body and Soul. Van de laatste werd onlangs een remix gemaakt die momenteel de clubscene van Engeland verovert.

A: Wanneer is het allemaal begonnen?
In 1983. Maar de internationale doorbraak was in 1985 waar vooral Engeland opvallend veel interesse voor ons had. History was internationaal een van de grootste hits van Mai Tai met een top 8-notering in Engeland.


A: Tot hoe lang heeft het allemaal geduurd met Mai Tai?
Tot 1989, maar daarna hebben we nog wel tot 2008 opgetreden. Wegens privéomstandigheden zijn we nu gestopt, maar het kan zomaar zijn dat Mai Tai vandaag of morgen ergens op een bühne staat in een leuke formatie en nieuwe show.

A: Welk nummer van Mai Tai vind je nog steeds leuk?
Het hele oeuvre vind ik nog erg sterk. Ik ben nog steeds gek op History. Het is een waanzinnig goede plaat, die goed in elkaar zit.

A: We hoorden dat je vorig jaar met Boney M getoerd hebt?
Inderdaad ben ik een paar maanden met Boney M op stap geweest. Het was een waanzinnige ervaring. Ik vond het een leuk experiment en heb ontzettend genoten. Ik spreek helaas in de verleden tijd nu (vanwege de dood van Bobby Farell, red.) maar het was een verrijking voor mijn ontwikkeling.

A: Wat heeft het verlies van Bobby Farrel eigenlijk met je gedaan?
Ik ben een verschrikkelijk emotioneel mens dus ja ik was devastated. Zeer aangeslagen. Ik begrijp nog steeds niet hoe zoiets mogelijk is. Je staat met iemand op een bühne, er is niets aan de hand en binnen twaalf uur is die persoon er niet meer en kan je nooit meer met hem optreden of praten. Het staat nog duidelijk op mijn netvlies en het zal ook niet 1,2,3 verdwijnen.

A: Heb je nog contact met de dames waarmee je optrad bij Boney M?
Jazeker, nog steeds. Dat zijn Edna Proctor en Maureen Pengel. We steunen elkaar ontzettend.

A: Je maakt van alles mee. Hoe gaat het met je solocarrière?
Op mijn manier ben ik daar heel leuk mee bezig. Ik onderneem interessante dingen. Ik word nog steeds veel gevraagd, ook in het buitenland.

A: Heb je nog nieuwe nummers opgenomen?
Ja, daar was ik onlangs mee begonnen en dat ga ik zeker weer oppakken. Een soloalbum is nog wel mijn grote wens. Wil nog wel iets achterlaten voor het nageslacht.

A: Toch hebben we vernomen dat je nog een singel hebt uitgebracht in Engeland. Hoe zit dat dan?
Ja, ik heb een tijdje terug een aanvraag gekregen van 7th Heaven, die maken remixen van allerlei grote artiesten en ze hebben mij gevraagd of ze Body and Soul mochten doen. Dat is een leuke clubmix geworden. Het is te koop op I-tunes en binnengekomen in de officiële Euro dance charts.


A: Hoe ben je bij Anco van Hal – Models & Artists terechtgekomen?
Ik vergelijk het met een vriendschappelijk huwelijk hahaha. Nee, wij waren natuurlijk gewoon al vrienden en ik heb het eerst even een paar maanden aangekeken. Maar toen dacht ik ach, ik probeer het gewoon! Ben nu ontzettend blij dat ik bij jullie te boeken ben als artiest en castingmodel.

A: Je was door ons gevraagd als erejurylid bij Miss Rio aan de Rijn 2010, hoe heb je dat ervaren?
Wat was dat leuk! Dat heb ik met plezier gedaan. De minister van Aruba was erbij en de hele organisatie was zodanig fantastisch dat ik me erop verheug om het weer te doen in 2011 (zie link).

foto: Meischa photography (Koblenz)
A: Je hebt toen ook opgetreden tijdens de missverkiezing. Zag je het als je officiële come back?
Ja, dat was mijn eerste publieke verschijning nadat ik een poosje toch wel behoorlijk uit de picture ben geweest. Daarna kwam Boney M en allerlei andere leuke dingen op mij af. Ik sta positief in het leven en verheug me op de toekomst.

A: Positiviteit is ook wat Anco van Hal wil uitstralen dus daar pas je goed bij! Waarom heb je ook een castingprofiel eigenlijk?
Ik heb eigenlijk altijd in een film of tv-serie willen spelen. Die kant van mij wilde ik ook eens laten zien, lijkt me ontzettend leuk. En ik heb heel veel goede reacties gekregen op de prachtige foto’s.


A: Nu de slotvraag. Heb je nog exclusieve nieuwtjes voor ons?
Iedereen moet 25 en 26 maart maar naar The Sand komen, daar is een waanzinnige 80’s party gepland (Disco Legends) met Mai Tai, Sister Sledge en King Bee en Shannon. Dus ik zou zeggen jongens kom maar eens kijken wat daar gaat gebeuren. Het wordt heel spannend!
En als je op de hoogte wil blijven van Mai Tai kun je trouwens ook op Facebook zoeken naar Mai Tai 2010.

A: Nou we zien je in ieder geval aankomende zondag 20 maart op onze Meet n Greet-party want daar ga je ook een paar nummers voor ons zingen!

Bezoek ook eens Harriette's uitgebreide artiestenprofiel en haar mooie modellenprofiel op onze website.

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten