woensdag 13 april 2011

De romantiek van de wenskaart

Tekst: Alexandra Smith

Je zou er misschien niet meer direct aan denken in het huidige digitale klimaat. Tegenwoordig lijken Facebook, sms, tweets en mail de (communicatie)dienst uit te maken. Maar ze bestaan nog steeds en zijn ook nog steeds populair: wenskaarten!

Tegen de vluchtigheid van een digitaal bericht dat snel weer vergeten is, biedt de ouderwetse wenskaart iets dat je tastbaar kunt bewaren. Een kaart die je kunt herlezen, een weekje op je vensterbank kunt laten staan of op kunt hangen in een waaier van andere kaarten. Lees je graag boeken (en dan niet op de i-pad of e-reader)? Dan is een mooie wenskaart een dankbaar geestprikkelend alternatief voor een saaie boekenlegger.

Als het gaat om de vormgeving zijn de mogelijkheden eindeloos. Sommige creatieve geesten zijn er gek op. Denk maar eens aan de Boomerang-kaarten die zodra je je oog erop laat vallen zich ontwikkelen tot een aantrekkelijke must have. Deze kaarten worden niet alleen opgemerkt vanwege de reclameboodschap: het is de vormgeving en tekst die het hem doen. Creativiteit is dus de basis voor een aantrekkelijke (wens)kaart. http://create.boomerang.nl/profiel/monique-koetsier

Zo creatief is ook Monique Koetsier, die vanuit haar ontwerp-platvorm MOK STUDIO bijzondere wenskaarten is gaan ontwerpen. Van beroep is ze mode ontwerpster van tricot en bonnetterie. De bloemelementen in haar ontwerpen tonen haar Hollandse roots en doen soms denken aan de tijd dat de barokke kunst zijn hoogtij vierde. Monique besteedt net zoveel tijd aan de binnenkant van de wenskaart als aan de buitenkant ervan.

Bekijk bijvoorbeeld deze link voor de zeer uitgebreide collectie:
http://www.greetz.nl/kaartenwand/collectie/mok_studio/

Met haar eigen label genaamd KendieKaart wil Monique de wereld veroveren. De eerste collectie 'Lovely Flower' (limited edition) is al een feit. Met een vintage tintje als knipoog bestaat de collectie uit 12 verschillende wenskaarten voor uiteenlopende momenten. Nostalgische kaartliefhebbers zullen verrukt zijn als ze zien dat deze kaarten, standaard, verpakt zijn met een prachtig geprinte houtvrije envelop(kantprint). Op deze manier is de kaart bij aankomst al een cadeau op de deurmat. In dezelfde stijl is er ook een verjaardagskalender verkrijgbaar.

Voor meer KendieKaart zoals KendieKaart Blossom, Patchy, Jaquard, Lace en Vintage zie: http://www.kaartje2go.nl/kaartencollecties/kendiekaart-blossom

Modellen en relaties die op 20 maart op de Meet n Greetparty van Anco van Hal aanwezig waren, werden getrakteerd op een kaart en/of kalender van MOK studio in hun Goodybag.

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten