zaterdag 23 april 2011

De sixpack: must of lust?

Tekst: Anco van Hal

Alle mannen willen het. De meeste mannenbladen en zelfs vele vrouwen lifestyle magazine’s staan er vol mee: afgetrainde mannen met dat o zo gewilde sexy wasbordje. Ook Arie Boomsma, Jim Bakkum en zelfs Ronald de Boer moesten er aan geloven in Linda’s L’Homo. Hier lees je het hoe en waarom van de sixpack, maar ook tips en trucs om het zelf te krijgen.

Het lijkt wel of mannen met een wasbordje momenteel de meest gewilde mannen van deze planeet zijn. Hoe komt dat? Nou heel simpel, ga allereerst maar eens na hoeveel mannen in jouw directe omgeving zo’n wasbordje hebben. Over het algemeen weinig. Dus zijn ze vrij zeldzaam, en zeldzaam maakt gewild.

Is een wasbordje dan echt nodig om aantrekkelijk gevonden te worden? Nee, niet persé. Uit onderzoek is gebleken dat mannen met een leuke persoonlijkheid, een goede uitstraling en sprekende ogen nog steeds het hoogste scoren.

Maar waarom dan een wasbordje zul je je afvragen. Wel nu, een strakke buik met ‘broodjes’ straalt nu eenmaal kracht en discipline uit. En het is bewezen dat mannen met die eigenschappen onweerstaanbaar zijn bij vrouwen én mannen (homo of hetero). Maar er zijn meer redenen waarom een sixpack nogal gunstig kan uitvallen voor je.

Een ‘zwembandje’ om je middel is namelijk zeer ongezond. Ook al is je gewicht 'gezond' en ben je slank, een wijde taille-omvang verhoogt de sterftekans (bron: New England Journal, Medicine). Buikvet is volgens de onderzoekers schadelijker dan ander vet, omdat het stoffen produceert die bijdragen aan het ontstaan van ziekten als kanker en hart- en vaatziekten.

Met een platte buik kom je al heel ver. Dit is tegenwoordig ook al een zeldzaamheid voor mannen boven de 30. Dus probeer eens wat minder koolhydraten en minder suiker tot je te nemen (bijv. geen pasta’s, aardappelen en koekjes!). En eet maaltijden met een goed stuk wit vlees of vis en veel groenten. Je zult verbaasd staan hoe snel je dan resultaat ziet.

En als het vet op je buik geslonken is, dan pas kun je gaan denken aan die begeerlijke en heilige sixpack.

Voor degenen die de zomer in willen als een Arie of Jim; het is nu april en nog niet te laat!
Het is geen sponsor van ons maar in 6 weken beloofd 'Het Wasbord Dieet' (zie link) je van een sixpack te voorzien. Ik heb het zelf grotendeels uitgetest en dat resulteerde in ieder geval al in een platte(re) buik.


Mijn conclusie: een sixpack is geen must. Een platte buik wel. Maar een sixpack gaat meestal wel samen met een gezonde levenstijl. Je krijgt er een betere conditie, een gezond lichaam, sterke rugspieren (geen last meer van rugpijn!), een langer en gezonder leven en een beter seksleven voor terug.

Tot slot hebben wij hebben speciaal voor jou nog meer nuttige sixpack-tips & trucs opgezocht:
http://www.buikspieren.com/hoe-krijg-ik-een-sixpack/
http://www.sixpackbuikspierentrainen.nl/tips-voor-het-trainen-van-een-sixpack
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/36836-het-wasbord-dieet.html
Veel succes!

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten