donderdag 7 april 2011

In de spotlights: Kelly Baron (visagiste)

Interview door Anco van Hal

Visagie Baron was vanaf de 1e fotoshootdag betrokken bij Anco van Hal – Models & Artists en is een trouwe partner bij evenementen die het modellenbureau organiseert. Hieronder lees je alles over visagiste Kelly Baron: hoe het allemaal begonnen is, wat haar ambities zijn en wat ze wel en niet leuk vindt aan het werk.

A: Voor onze bloglezers, wie ben je?
In het kort: Kelly Baron, 25 jaar en woonachtig in Hilversum. Ik werk als allround make-up artist vanuit mijn eigen bedrijf genaamd Visagie Baron.

A: Wanneer en waarom ben je begonnen met visagie?
Ik heb een manicureopleiding gevolgd en dat smaakte naar meer. Omdat ik graag creatief met m’n handen wilde blijven werken ben ik verder gaan zoeken en belandde zo bij een grimeschool. Daar heb ik een jaar tv, foto en film make-up gedaan en een jaar haarwerken, special effects en theater.

A: Voor wie werk je zoal?
Veel voor de NCRV. Bijvoorbeeld voor mensen die geïnterviewd worden voor de NCRV-gids en een fotoshoot krijgen. Dat doe ik nu alweer zo’n 2 jaar. Een hele mooie opdracht vond ik om de visagie te doen voor ernstig zieke mensen die nog eens mooi op de foto willen verschijnen. Wat ik nog best graag zou willen doen is bij een uitvaartcentrum werken om overleden mensen op te maken.

A: Daar moet je dan nogal nuchter voor zijn lijkt me…
Ja, en dat ben ik! Maar dat moet ook natuurlijk. Anders kun je niet omgaan met terminale zieken en verdrietige mensen om je heen. Het geeft mij een goed gevoel om deze mensen nog iets moois mee te geven door middel van mijn visagie.

A: Welke opdracht is jou het meest bij gebleven?
Voor BNN heb ik een meisje dat borstkanker had opgemaakt. Zij was van mijn leeftijd en wist al dat ze niet lang meer te leven had. Dat raakte me heel erg, alles kwam toen ineens erg dichtbij. Sindsdien ben ik me hierin meer gaan verdiepen en doe ik dus vaker dit soort opdrachten. Nu kan ik er veel beter mee omgaan en vind ik het een eer om aan deze mensen een bijdrage te leveren.

A: Welke technieken vind je het prettigst om mee te werken?
Ik vind het fijn om met een airbrush make up op mensen te zetten. Dit doen niet heel veel visagisten want daar moet je speciale workshops voor volgen en die zijn nogal prijzig. Daarnaast is een airbrush onderhoudsgevoelig.


A: Over workshops gesproken, heb je die nog gedaan na je opleiding?
Ja, ik ben nu al 25 weken elke woensdag een opleiding aan het volgen bij de Nederlandse Kappersacademie. Deze duurt in totaal 3,5 jaar.

A: Kun je een opdracht noemen die je echt nooit meer zou willen doen?
Eigenlijk neem ik alle opdrachten wel aan, maar het minst leuke vind ik fantasie make-up. Dat is make-up met steentjes, bloemetjes en veel kleurtjes en dergelijke. Ben meer van het mooimaken dan het bont versieren van iemand. Maar ik vind het wel weer leuk als zoiets toegevoegde waarde heeft.

A: Je hebt een make-up artist profiel bij ons, hoe is dat zo gelopen?
Meer dan een jaar geleden werd ik benaderd door jullie om mee te doen aan jullie fotoshootdag. Samen met mijn collega Sigrid van de Veer hebben we toen met veel plezier de visagie gedaan. Ik kreeg daar ook een mooi profiel (zie link) voor terug op jullie website.
A: Wat heb je allemaal bij Anco van Hal mogen doen?
Naast 2 fotoshootdagen (zie link) heb ik ook de missen van de Miss Rio a/d Rijn 2010 (zie link) mogen opmaken. Dit was een hele leuke ervaring en ook weer anders dan de fotoshootdagen omdat ik daar dieper in de make-up kon duiken. Daarbij ben ik er zelf ook helemaal weg van om donkere huiden op te maken. Daar zit veel meer uitdaging in.

A: Begrijp ik daaruit dat je weer van de partij bent voor Miss Rio a/d Rijn 2011?
Jazeker, en ik wil ook kijken of ik deze keer kapsters mee kan nemen. Ik merkte namelijk de vorige keer dat veel missen het haar bijvoorbeeld opgestoken wilden hebben bij de Gala-ronde. Daar was toen gewoon geen tijd voor en nu wil ik het toch wat meer compleet gaan maken.

A: Wat is momenteel een leuke of nieuwe trend op de make up-markt, en hoe speel je hier op in?
Niet om reclame te maken, maar bij Visign PRO heb je nu een lijn waar je hele mooie creaties mee kan maken! Dit product heb ik de afgelopen weken gebruikt om te kunnen laten zien dat ik ook verschillende dingen kan doen met nieuwe producten.

A: Ter afsluiting; zitten er nog nieuwe projecten voor Visagie Baron in de pijplijn?
Ja, ik wil me nu ook gaan richten op bruidjes omdat ik nu naast de make-up en nagels ook het haar kan doen. Dus kan ik momenteel een geheel bruidsarrangement aanbieden. Daarbij kan ik ook vol trots vertellen dat m’n nieuwe website zojuist online is gegaan.Visagie Baron biedt ook workshops aan voor groepen modellen of vriendinnen die zichzelf willen leren opmaken. Zie http://www.visagiebaron.nl/ voor meer informatie.

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten