woensdag 25 mei 2011

Nu ook in Nederland: Jamie Magazine

Tekst: Gastblogger Elton Bramble
Foto's op lokatie: Elton Bramble


Jamie Magazine Nederland
Nederland is een nieuw kooktijdschrift rijker, Jamie Magazine. Opgericht door niemand minder dan Jamie Oliver, vooral bekend van televisieprogramma’s zoals “The Naked Chef” en “Jamie’s Kitchen.” Daarnaast heeft Jamie meerdere kookboeken uitgebracht waarmee hij probeert om ongezonde eetstijlen te verbannen. In Nederland blijkt dit zo aan te slaan dat 1 op de 7 Nederlanders minstens één van zijn boeken in huis heeft. In 2004 werd in Amsterdam restaurant “Fifteen” geopend, gebaseerd op een ander succesconcept van Jamie Oliver. Het is het eerste restaurant buiten London waar elk jaar zo’n 15 tot 20 kansarme jongeren worden opgeleid tot horeca-profs.


Lancering
Woensdag 18 mei was Hello Anco aanwezig bij de feestelijke lancering van het tijdschrift in de Amsterdamse vestiging van Fifteen. De presentatie was in handen van Victoria Koblenko. Aangezien Jamie zelf niet aanwezig kon zijn (hij was bezig met filmopnames in Engeland) werd het eerste exemplaar uitgereikt aan de Nederlandse hoofdredacteur en de aanwezige Engelse hoofdredacteur. Wel heeft Jamie nog een videoboodschap opgenomen waarin hij zich excuseerde voor zijn afwezigheid en Nederland bedankte voor de jarenlange steun.


Magazine
Jamie Magazine bestaat in Engeland alweer drie jaar. Elke editie staat vol met verrassende, simpele, gezonde en vooral maakbare recepten, uiteraard met Jamie-signatuur. Jamie neemt je ook in elk nummer mee op reis. Hij stelt je voor aan inspirerende mensen die hij onderweg tegenkomt; oude bekenden, jonge chefs en bevlogen producenten van ambachtelijke, duurzame en biologische producten.

The Italian Issue
Jamie’s specialiteit is de Italiaanse keuken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit het thema van het eerste Nederlandse nummer is. Het magazine staat vol met - hoe kan het ook anders - heerlijke en verantwoorde recepten. Wat vooral handig is zijn de 8 complete weekmenu’s achterin zodat je je geen dag hoeft af te vragen “wat eten we vandaag?”

Verder staan er veel interessante reportages en artikels in zoals over Guerilla gardening, met als motto: “eetbaar groen”, daar wordt de stad een stuk leuker van of “Order like an Italian”, waarin alle geheimen van de Italiaanse menukaart worden ontrafeld.

Maar het magazine biedt daarnaast verrassende inspiratie van eigen bodem. Van Groningse buffelmozzarella tot drie jongens uit Amsterdam die authentiek Italiaanse worst maken.Adresjes
Mocht je eens geen zin hebben om zelf te gaan kokkerellen, wees dan niet getreurd. Jamie wijst je de weg naar alle plekken in Nederland waar je je beneden N.A.P. toch een beetje in Italië waant. Van espresso tot pizza’s of echt Italiaans ijs: Jamie vertelt je waar je daarvoor het beste terecht kunt.

Jamie magazine verschijnt zes keer per jaar en ligt vanaf 19 mei in de winkel. Prijs: 5,95 euro

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten