maandag 9 mei 2011

Mindfulness sportvasten: in 10 dagen fit en gezond!

Tekst: Alexandra Smith

Iedereen weet dat sporten goed voor je is. Voor sommige mensen is het zelfs een must. Toch is het vaak lastig om de tijd te nemen om ‘te beginnen’. Uitstel wordt afstel en de excuses stapelen zich op. Je hebt geen tijd, je moet nog zoveel andere dingen doen, je begint volgende week wel. Een ander bekend fenomeen: Je blijft steken op beginnersniveau. Door de lange pauzes tussen het opnieuw beginnen in wordt er nooit iets duurzaams opgebouwd.

Oplossing: Sportvasten
Voor al deze mensen is er goed nieuws. Sportvasten is een nieuwe methode die sporten en vasten combineert. Het geeft je een sterke basis om na de trainingskuur het bereikte resultaat te behouden. De lust én het vermogen om het sporten door te zetten. Sportvasten ontpopt zich momenteel als een ware hype door Nederland. Zelfs topsporters doen eraan mee. Wat is het geheim? Door het vasten en tegelijkertijd sporten, wordt het lichaam gedwongen om een blijvende omschakeling te maken van suiker- naar vetverbranding. Het lichaam wordt uitgedaagd om de glycogeenvoorraad in de spieren en lever op te maken. Oeroude genen worden geactiveerd en vetreserves, bloedvaten, hersenen en andere organen verjongen. Het vasten reinigt het lichaam en ontdoet het van afvalstoffen waardoor je ook van bepaalde gezondheidsklachten af kunt komen. Een ideale detox dus!

Sportvastenweekend
Natuurgeneeskundig Therapeuten Merle Kolf en Mandy Schmidt zijn er lyrisch over. Zo lyrisch zelf, dat ze een sportvastenweekend organiseren. Op basis van mindfulness technieken coachen zij deelnemers tijdens hun zwaarste beproeving: het drie dagen sapvasten. ‘Maar dat doen we wel in een ontspannen omgeving’, lacht Merle Kolf. Deelnemers kunnen te midden van bossen en duinen genieten van sauna, zwembad en andere activiteiten. ‘Sportvasten is niet makkelijk’, waarschuwt Mandy Schmidt. ‘Maar we laten je niet in de steek!’ En het cadeautje waarover de deelnemers na afloop beschikken is niet gering: in 10 dagen tijd verliezen ze zo’n 2 tot 6 kg gewicht, met name schadelijk buikvet. Een eventuele koolhydraatverslaving verdwijnt en ze voelen zich 10 jaar jonger.


Hoe werkt het?
Gedurende 10 dagen sport je elke dag 20-30 minuten (fietsen, hardlopen of roeien) terwijl je tegelijkertijd je voedingsinname vermindert. Je bouwt eerst 3 dagen je voeding af, daarna zijn er 3 sapvastendagen en daarna weer 4 dagen dat de voedingsinname wordt opgebouwd tot een evenwichtig normaal leef- en eetpatroon. Voorafgaand aan de kuur wordt er een uitgebreide intake afgenomen en een exact voedingsschema afgegeven met aanvullende trainingsrichtlijnen.

Geïnteresseerden kunnen alle informatie over sportvasten, de coaches en het sportvastenweekend vinden op http://www.sportvastenweekend.nl/. Aan een sportvastenweekend kunnen minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers meedoen. Het eerstvolgende sportvastenweekend start 1 t/m zondag 3 juli 2011.

Klaar voor de switch? GO!

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten