maandag 29 augustus 2011

Beautytips voor de smalle beurs

Tekst: Alexandra Smith

Terwijl de bezuinigingsmachine in Nederland op volle toeren draait, is Hello Anco op zoek gegaan naar beautytips voor de smalle beurs. Handig voor iedereen die zichzelf als visitekaartje beschouwt en geen zin heeft om dure potjes aan te schaffen.

Acné bestrijden
Benodigdheden: mini kommetje (zo eentje waar je olie in doet of een theezakje in zet) en zeezout (geen keukenzout!).
Doe anderhalve eetlepel warm (niet heet) water in het kommetje en doe er een scheut zeezout bij. Vervolgens roeren met je vinger of een lepeltje. Zout in water laten oplossen. Als het proeft als zeewater zit je goed. Dan doe je er een wattenschijfje in. Laat het vloeistof in het wattenschijfje trekken, dep het kommetje ermee af. Vervolgens masseer je het zachtjes over je hele gezicht. Laat het ongeveer vijf minuten intrekken en spoel het vervolgens af met water of een washandje. Je kunt dit dagelijks doen, of een paar keer per week. In hoge nood kun je het ook prima een paar uur laten intrekken voordat je het afspoelt.

Andere tip: maak een groene klei masker. Groene klei koop je bij de natuurwinkel. Je mengt het met water en laat het een uur staan. Daarna roer je het goed door en breng je het vervolgens aan op je gezicht. Koop wel verse; de natuurlijke variant (dus niet voorgemaakte groene klei).

Ontstoken oog
Je kent het misschien: wakker worden met een rood oog. Hoe kom je er zo snel mogelijk van af? Heel simpel. Potje kamillethee maken, laten trekken. Wattenschijfje pakken, in de thee dopen en laten afkoelen (belangrijk). Ontstoken oog sluiten. Zachtjes met het watje langs je ooglid schoonvegen en het watje even erop laten. Dit zo’n 3x per dag herhalen.
Nog simpeler: Lensdragers kunnen ook een paar keer per dag lenzenvloeistof in hun oog laten druppelen. Werkt ook desinfecterend.

Killer lips
Zijn je lippen droog, heb je velletjes en wil je dat zo snel mogelijk opgelost hebben? Dit helpt: ’s Avonds voor het slapen gaan even wat lippenpommade of vaseline op een tandenborstel doen en een paar minuten goed je lippen scrubben met een tandenborstel. Als je geen vaseline in huis hebt, kun je het ook gewoon zonder doen. Combineer het dan gewoon met het tandenpoetsen, waarbij je je lippen een paar minuten mee poetst. Als je wakker wordt, heb jij mooie zachte killer lips. Andere tip: Je kunt ook een scrub maken van suiker en olijfolie en hier je lippen mee scrubben. Krijg je lippen van om te kussen!

Striae / littekens
Als je striae of littekens hebt op plaatsen waar dit nog niet zo lang ontstaan is, probeer dan eens een maand lang hier Kruitvat littekencrème erop te smeren. Wel twee keer per dag doen. Een potje kost slechts een paar euro. Als het goed is vervaagt de striae na verloop van tijd. Zeker het testen waard! Bio-olie is iets duurder en schijnt ook wonderen bij sommigen te verrichten, mits twee maanden gesmeerd en 2x per dag opgedaan. Deze koop je bij de Tuinen.

Water
We blijven dit herhalen. Drink twee liter water per dag, zo blijft je huid soepel. Als je met water je huid reinigt, gebruik dan liever geen zeep. Droog je goed af na een douche of bad. Water dat achterblijft, droogt je huid namelijk uit. Zeep ook trouwens.

Zijdezacht lichaam
Voor een zijdezacht en gereinigd lichaam kun je zelf een scrub maken. Warm 200 ml (half)volle melk op en doe hier een scheut olijfolie of sesamolie bij. Doe er vervolgens een flinke eetlepel honing in en voeg aan het mengsel rauwe havermout toe. Roer het nu tot een pap. Met de pap kun je je hele lichaam inmasseren, inclusief je gezicht. Laat het een paar minuten trekken en spoel jezelf dan af.

Direct zachte handen
Soms voelen je handen zo droog aan dat je ze zo snel mogelijk een boost wil geven. Ook hier hoef je niet voor naar de winkel. Meng een beetje olijfolie met zout en wrijf je handen er goed mee in. Afspoelen met water. Klaar!

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten