maandag 17 oktober 2011

Muziektheater: I am Robin Coops

Tekst: Robin Coops/Anco van Hal
Video: Robin Coops
Foto's: Jaiwey Nuij

Acteur, componist en theatermaker Robin Coops trad van 7 t/m 10 september op in Amsterdam met zijn eigen(zinnige) theaterstuk ‘King Of The Universe’. Anco van Hal reporter Jaiwey Nuij was erbij en legde het vast middels een fotoverslag.

Robin Coops is geboren in 1988 te Rotterdam. In 2011 studeerde hij af aan de toneelacademie van Maastricht waar hij zich richtte op de regie van muziektheater. Hiervoor gebruikte hij zowel bestaande als eigen gecomponeerde muziek. Kenmerkend aan zijn producties is de integratie van video en film met theater.

Naast zijn regies is hij op onderzoek naar verscheidene concertvormen waarin hij zelf als zanger en pianist een rol vervuld. De komende tijd zal hij regie assistentie vervullen bij o.a. de Nederlandse Opera en is hij zowel bezig met het produceren van een korte film als het maken van een nieuw concert.Dit jaar treed Robin op in zijn zelf geschreven en geproduceerde theaterstuk ‘King of the Universe’. Hij beschrijft zijn theaterstuk als 'a tragicomedic performance concert, with live music and video, about the desire to live forever'. Zie ook de trailer hieronder.


Op advies van zijn omgeving heeft Robin Coops zich ingeschreven als (casting)model bij Anco van Hal – Models & Artists waar hij met volle energie in stapt. Zijn casting profiel komt in oktober 2011 online.


Op 25 november is Robin Coops' performance concert 'King of the Universe' nog te zien op het Yo! Opera Festival te Utrecht (www.yo-opera.nl).
'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten