maandag 12 december 2011

Cadeautip: Schemervlucht

Onlangs debuteerde Alexandra Smith met de roman Schemervlucht, die gaat over een model dat een carrièreswitch maakt en in de zoektocht naar zichzelf op het verleden stuit. Alleen al om de cover is Schemervlucht een prachtig cadeau. Hello Anco-lezers kunnen het boek winnen.

Hoe is het om een boek te schrijven?
Voornamelijk erg leuk en daarnaast vereist het veel denkwerk. Ik hoor van iedereen dat ze direct in het verhaal getrokken worden en in een paar dagen het boek uit hebben. Vervolgens denk ik glimlachend aan dat jaar ploeteren dat eraan voorafging. Over elke pagina heb ik zeker drie keer nagedacht en elke pagina is zeker vier keer herschreven.

Wat is waar en wat niet?
Het boek is deels gebaseerd op echte levenservaringen maar ik ga niet op detailniveau uitleggen wat wel en niet waar is. Wat wel aardig is om te weten, is dat de pagina’s met de titel ‘Toen’ en ‘Nu’ ooit afkomstig waren uit mijn dagboek. Het eiland als metafoor voor een bepaalde gemoedstoestand heeft - in metaforische zin - voor mij echt bestaan.

Waarom moeten mensen het boek kopen?
Van lezers hoor ik terug dat ze het spannend vonden om de wereld van Maries, de hoofdpersoon, zo intiem te ervaren. Er wordt behoorlijk wat afgereisd in het boek. De quote van Noraly Beyer is dan ook treffend: Schemervlucht leest als een mentale roadmovie en maakt nieuwsgierig naar veel meer. De lezer krijgt net niet alles te zien. Wat dat betreft sluit de cover naadloos aan op de inhoud en blijf je nieuwsgierig, maar zeker niet onbevredigd achter. Ik heb al bestellingen binnen voor boek 2!

Ben je al begonnen aan boek twee?
In mijn hoofd wel. Maar er staat nog weinig op papier. Iedereen kan de vorderingen achter de schermen volgen op mijn blog. Overigens vind je op schemervlucht.com de boektrailer, de titelsong en andere feitjes over het boek terug. Als schrijver in Nederland moet je van alles uit de kast trekken om op te vallen. Samen met Robby Oehlers schreef ik daarom een titelsong, Hard not to know.

Win het boek!
Hello Anco-lezers kunnen Schemervlucht winnen. Geef antwoord op de volgende vraag: aan wie is op de boekpresentatie van Alexandra Smith het eerste boek uitgereikt? Stuur je antwoord naar info@alexandrasmith.nl en wie weet win jij een gratis exemplaar.


'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten