zaterdag 3 december 2011

In de spotlights: Nicolette Lazarus (fashion designer)

Stijlvol de winter in

Tekst: Alexandra Smith
Foto's: L for Lazurus

Nu het kouder begint te worden is er weer behoefte aan warme mutsen en shawls. Die zijn niet altijd even modieus en blijven ook niet altijd even lang goed. Voor fashion lovers die stijlvol de winter in willen is er nu goed nieuws: stap in de wereld van Échapeau.


Livvy Échapeau
Échapeau
De chique naam doet deze must have eer aan. Échapeau is een samenstelling van de Franse woorden écharpe en chapeau (shawl en hoed) en is een hoofddeksel en shawl ineen. Nicolette Lazarus heeft zich voor deze collectie laten inspireren door de zelfstandige, levenslustige Amsterdammer. Haar doelgroep bestaat uit vrouwen met passie die gewoonlijk een veelzijdige, drukke levensstijl hebben en van mode houden. De Échapeau is met veel zorg tot stand gekomen en is gemaakt van stoffen van hoge kwaliteit. Nicolette wilde iets waar vrouwen direct tevreden mee waren en naar terug bleven verlangen. Once you go Échapeau, you never go back!

  
Achtergrond
Nicolette Lazurus
De Échapeau is bedacht door Nicolette Lazarus (43). Deze veelzijdige dame komt uit London maar woont al jaren in Amsterdam. Haar eerste ervaring met fashion was in de winkel van haar moeder, waar o.a. sportkleding werd verkocht. ‘In die tijd begon sportkleding net modieus te worden’, vertelt ze met een lach. De winkel bood destijds een leuke bijbaan naast haar studie Management Science en Biology. Haar moeder leerde haar alle kneepjes van het vak en Nicolette runde de winkel tijdens haar afwezigheid. Na haar studie was er weinig werk, dus besloot ze een MBA studie te gaan doen op gebied van marketing. Hierna kwam ze via een omweg terecht bij Saatchi & Saatchi en ging een lang gekoesterde droom in vervulling. Bij Saatchi & Saatchi leerde ze veel en reisde ze veel, o.a. naar Dubai en Kaapstad. Ze runde in het weekend een eigen fashion boutique. ‘Gewoon for the fun of it.’

Maar zeven jaar hard werken eisten uiteindelijk hun tol. Nicolette had het gevoel dat ze zichzelf voorbij had gerend. Ze was er altijd voor anderen, maar nooit voor zichzelf. Daarom besloot ze zes maanden te gaan reizen en tijdens die periode leerde ze zichzelf letterlijk kennen. Eenmaal terug in London wachtte haar een romance met een oude bekende. Hij bracht haar vrij snel tot het besluit om naar Amsterdam te komen. Hier werkte ze nog vier jaar in advertising tot ze eindelijk wist wat ze echt wilde doen: haar eigen winkel openen! Na een jaar voorbereiding was haar webwinkel L for Lazarus in de lucht.
L for Lazarus

L for Lazarus is nu nog een webwinkel maar de Échapeau is te koop bij diverse andere winkels in Amsterdam. Een lijst met verkooppunten is te vinden op de website van L for Lazarus.

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten