zaterdag 14 april 2012

Five Star Diva uit jaren 80 door bij The Voice UK

Tekst: Alexandra Smith

Singer-songwriter Deniece Pearson, vooral bekend als leadzangeres van de Britse familie pop/R&B groep Five Star, is door bij The Voice UK. Betekent dit haar definitieve comeback in de internationale Music scene?

Deniece Pearson
Op 31 maart jongstleden deed Deniece Pearson auditie voor juryleden Tom Jones, Jessie J, Will.I.Am (Black Eyed Peas) en Danny O'Donoghue. Daar zong zij voor maar liefst 10 miljoen kijkers met veel kracht en volle overtuiging Christina Aguilera’s ‘Fighter’.

Muziekveteraan Tom Jones draaide voor haar om. Terecht, want Pearson was altijd al een diva. En niet alleen vanwege haar stem. Wie was ze ook alweer?

Five Star
Deniece Pearson richtte samen met haar andere broers en zussen in 1983 die hit-formatie Five Star op.
Five Star
Five Star riep associaties op met de Jackson Five. De groep danste steevast in opvallende outfits met de voor die tijd exemplarische brede schoudervullingen. Ze scoorden een grote reeks Top 40 hit albums en singles tussen 1985 and 1990. In 1986 brak Five Star zelfs Michael Jackson's record door meer dan 6 hitsingles van 1 enkel album uit te brengen. In 1987 wonnen ze de BPI Award van de UK Record Industry als 'Best British Group'.

Ook in Nederland scoorde de groep hits, waaronder 'All Fall Down', 'Let Me Be The One' (alarmschijf), 'Rain Or Shine' en 'The Slightest Touch'.

Kenners en liefhebbers van de jaren 80 kunnen zich later dit jaar verheugen op een bijzonder concert: Deniece gaat na 17 jaar(!) met broers en zussen op reünie–tour, in de originele Five Star-formatie. 

Thriller Live
Solo
Deniece Pearson stond de afgelopen jaren in theaters met o.a. Thriller Live, een musical gebaseerd op Michael Jackson’s carrière met ook uitverkochte zalen in Nederland (HMH). En in september 2011 trad ze op als één van de leadzangeressen in het West End theaterstuk 'Respect La Diva'.

Deniece gaf op 8 november 2008 haar allereerste solo-optreden in Amsterdam, toen boekingsbureau Anco van Hal – Models & Artists (haar officiële boeker in Nederland) haar hierheen haalde. Naast bekend Five Star-materiaal bracht ze ook solomateriaal ten gehore, zoals 'Wonderwoman' en 'Mission Is You'. Klik hier voor haar artiestenprofiel.

Come back
Deniece werkt al jaren aan haar comeback. Hoe de battle straks ook afloopt, voor veel mensen is ze allang een artiest van wereldformaat. De vraag naar Deniece en Five Star is ook in Nederland na haar optreden in The Voice groter geworden. Hopelijk staat ze hier binnenkort weer op de bühne.

Bekijk hier Deniece Pearson bij The Voice UK:

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten