donderdag 27 september 2012

Gezonde opkikkers: boost je energie!

Tekst: Anco van Hal
(boeker, art-director, lifestyle blogger, presentator)
Eigenaar grafisch ontwerp bureau Anco van Hal - Design & Creation
Eigenaar boekingskantoor/modellenbureau Anco van Hal - Models & Artists
Vaste gastspreker over lifestyle & gezondheid op Amsterdam FM


Snelle opkikkers zijn overal te vinden. Kijk maar om je heen. De overbesuikerde vaak giftige energy drinks en te zoute instant soepjes vliegen je om de oren. Ze werken maar even (hooguit een kwartiertje) en gezond zijn ze allesbehalve.

Hello Anco geeft je vanaf nu maandelijks makkelijke maar vooral gezonde recepten om je energie level te boosten. Daarnaast verhogen ze je weerstand, word je er blijer van en voel je je veel fitter.

Maak je eigen energy drink
De meeste mensen hebben wel een blender in de keuken. Deze hebben we nodig om de ultieme gezonde fruit-energy drink te maken.

Wat heb je nodig?
-1 Banaan
- Een handje bevroren aarbeitjes of blauwe bessen (te koop als doosjes bevroren fruit bij de AH),
- Een (half) glas water (dosering is persoonlijk),
- En als extra toegevoegde waarde een eetlepel Maca poeder voor de extra energie (zie ook ons 'Superfoods'-blog).
Doe dit alles 1-2 minuten in de blender en je hebt een heerlijke supergezonde energy-shake die werkt voor de komende 3-4 uur. Zeer makkelijk en lekker, en super gezond! Als je dit dagelijks doet voel je jezelf met de week fitter worden.


Voor op het werk
Op je werk heb je meestal geen blender voor handen. Daarom hier enkele makkelijke tussendoor tips om je even gezond wakker te schudden en op te frissen.

Flauwtjes rond vieren? Een groene appel doet wonderen! De frisse zoet-zure groene appel met een hoge concentratie aan vitamine C en antioxidanten geeft je een gezonde wake up call zodat je vrolijk de laatste paar uurtjes van dag kan afmaken. Daarbij stabiliseert een Granny Smith je bloedsuikerspiegel en verlaagt het je bloeddruk.


Aanvullende tip: spoel je gebit na het eten wel even met een paar slokken water (niet poetsen!) zodat het de zuurteaanval van de appel beter aankan.

Vervang je zakje drop eens met een bakje blauwe bessen. Dit zijn de ultieme wakker-schud bommetjes en zitten boordevol energie met gezonde oppeppers. Ook verhogen blauwe bessen je weerstand al binnen een paar dagen!

Beetje down door (werk)stress? Verwen jezelf met rauwe chocolade bij je kopje groene thee. Beiden zeer stress verlagend en het is zelfs bewezen dat je van rauwe chocolade blijer wordt. Dit komt door de natuurlijke stof triptofaan. Tip: probeer eens ‘lovechock’.

Veel succes en keep fit!

*Notitie: deze column is niet gesponserd.
'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten