maandag 29 oktober 2012

People Tree: ingetogen, stijlvol en ethisch


Tekst: Alexandra Smith 
(model, zangeres, schrijfster en theatermaker)
Eigenaar tekstbureau ASP Productions
Schreef roman 'Schemervlucht'Duurzaam is in, ook in modeland. En één van de pionieren op gebied van ‘ethische mode’ is People Tree, een modemerk dat in 1991 door Sofia Minney werd opgericht.

Duurzaam en fashionable, gaat dat samen? Ja, en hoe! People Tree laat zien dat fair trade en duurzame mode moeiteloos in een zin kunnen worden genoemd. Het bedrijf werkt met maar liefst 50 Fair Trade-handelaren in 15 landen. Sinds kort is de kleding ook op de Nederlandse markt te koop. Reden voor Hello Anco om aandacht te besteden aan de nieuwe collectie van 2013.

De collectie van voorjaar/zomer 2013 roept het gevoel van vintage op. Voor dames betekent dit kleurrijke, elegante modellen met veelal jurkjes die tot aan de knie komen. Vrouwelijke vormen worden benadrukt en de jaren vijftig is duidelijk een bron van inspiratie geweest.

Mannen krijgen een rustige, natuurlijke uitstraling in kleding waarin voor het voorjaar blauw-, grijs- en beigetinten de boventoon voeren. Casual snit en eenvoudige prints met als hoogtepunt een tweedelig pak met korte broek (zie hieronder).Ons oordeel: prima collectie als je gaat voor eenvoudig maar stijlvol. Daarnaast voel je je net een tikkeltje beter in de wetenschap dat de kleding mens- en milieuvriendelijker is geproduceerd. Recycled materialen krijgen bij People Tree de voorkeur boven giftige, synthetische materialen.

People Tree is hier te koop: http://www.charliemary.com/index.php/wheretobuyagency?___store=nl

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten