zondag 21 oktober 2012

Zo maak je een verpletterende eerste indruk!


Tekst: Penthesilea
(model, parttime jurist)

Een eerste indruk is alles. Al vanaf de eerste oogopslag kan je maar beter scoren. Je kleding en voorkomen is één ding, even belangrijk is je houding en attitude. 

Open gezicht
Uit eerdere studies onder singles bleek dat een vriendelijk, open gezicht het meeste bijblijft. Ook een frisse geur is belangrijk, net als de stem.

Hoe je overkomt heb je zelf in de hand. Ga je ergens alleen naartoe, kwijn dan niet weg in een hoekje.

Met deze tips raak je zo aan de praat
1. Kom je ergens binnen, zet dan een positief en liefst lachend gezicht op. Maak oogcontact als je met iemand praat en kom vriendelijk en open over. Zo trek je beslist ook anderen aan.

2. Door goed rechtop te staan en te lopen laat je zien dat je niet bang bent om gezien te worden. Zo straal je zelfvertrouwen uit. Combineer die rechte houding met rustige en relaxte bewegingen, dat geeft een rustige indruk.

3. Wat je zegt, is minder belangrijk. Fixeer je daar niet op, een eerste indruk heeft slechts voor twintig procent te maken met wat je vertelt. Wel belangrijk is een enthousiaste, invoelende houding. Je bent bovendien niet opdringerig, maar geeft de ander de ruimte zichzelf te uiten. Zo heb je de situatie altijd in de hand. Door je beleefde gedrag, treedt de ander je op dezelfde manier tegemoet.

4. Praat je met iemand, toon dan altijd interesse. Tracht zo min mogelijk over jezelf te praten, tenzij men daar uitdrukkelijk naar vraagt. Informeer zeker ook naar de ander. Gemeenschappelijke interesses zijn ideaal om dieper op in te gaan. Zo blijft de interesse ook bij de ander groot.

5. Sympathieke mensen hebben een stapje voor. Een goede indruk maak je ook als je jezelf ongedwongener opstelt. Ben je innerlijk vrij, dan voelt de ander dat ook waardoor deze zich ongedwonger gedraagt. Doordat je zelf geen last hebt van remmingen, hoeft de ander zich niet te verschuilen achter formaliteiten en nietszeggende dingen.

6. Probeer op dezelfde golflengte te raken. Een 'mentale indruk' van de ander krijg je door naar de gemoedstoestand van de ander te peilen. Hou daar rekening mee terwijl je praat. Dat kan door je toonhoogte en gezichtsuitdrukking aan te passen.


'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten