dinsdag 22 januari 2013

Welke jas past bij jou?

Tekst: Nicoline van Dijk-Schoeman
(kleur- en stijlconsulente)
Eigenaar Estilo - advies in stijlOp een koude winterdag zie je heel wat jassen voorbij lopen. Zelden zie je mensen met dezelfde jas aan. Gelukkig maar want iedereen kiest zijn eigen favoriete jas. Toch is het kopen van een jas nog niet zo eenvoudig. Waar moet je zoal op letten? In deze blog geef ik je tips zodat je straks met een supergave jas rond kunt lopen en je veel complimenten zult krijgen.

De trenchcoat
Als eerste is de lengte erg belangrijk. Kleinere mannen en vrouwen kunnen het beste een kortvallende jas dragen. Met een lang model lijk je namelijk nog kleiner. Kies dus een trenchcoat of mantel voor een model wat net boven of onder de knie valt. Ook korte modellen zoals een jack moeten niet te lang zijn; net boven of op je heupen is de ideale lengte. Lange mensen daarentegen adviseer ik een langer model te dragen wat halverwege het onderbeen eindigt. Ook hele lange modellen tot op de enkel kunnen prachtig staan. Echt geweldig voor dames en heren met lef!

Ook de pasvorm is één van de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden. Wist je dat je nóg dikker lijkt wanneer je als volslanke man of vrouw een jas draagt die erg wijd valt? Kies eerder voor een jas die lengte maakt in een soepele stof. Ben je een dame met veel taille? Draag een jas waarin ook je taille nog te zien is of kies voor een mooie A-lijn. Maak je lichaamslijnen zichtbaar in een jas! Mannenjassen zijn al rechtgesneden dus dat is voor mannen met rondingen een uitkomst. Zowel mannen als vrouwen boven de 50 jaar adviseer ik altijd een winterjas met kraag te dragen; stijlvol en verzorgd.

De materiaalkeuze van een jas is erg persoonlijk en afhankelijk van je stijl. De romantische dame zal kiezen voor zachte, glanzende stoffen en de sportieve man voor een gladde structuur. Trendy zijn op dit moment natuurlijke materialen zoals leer en suède.

Tot slot de kleur van de jas; kies een kleur die bij je uitstraling past. Jij moet zelf nog zichtbaar zijn dus de kleur moet niet de overhand hebben. Ook moet de jas bij je huidskleur passen; je moet er niet vaal van worden maar er fris en gezond uit blijven zien. Speel op safe door een tijdloze kleur zoals grijs, zwart of bruin te dragen. Om op te vallen adviseer ik paars of rood. Maak het totaalplaatje af met bijpassende accessoires zoals een shawl, muts en handschoenen. Let er ook op of de jas past bij de rest van je outfit.

Kies een winterjas waar je blij van wordt zodat je complimenten zult krijgen op straat!

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists http://www.ancovanhal.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten