woensdag 3 april 2013

Voorjaars trends voor jou!

Tekst: Nicoline van Dijk-Schoeman
(kleur- en stijlconsulente)
Eigenaar Estilo - advies in stijlWord je ook zo blij van al die trendy kleuren in de etalages? Kanariegeel, zuurstokroze, zeeblauw en smaragdgroen zijn dé modekleuren van dit seizoen. Ook zie je weer wijdere jurkjes en kortere broeken in de rekken. Extravagante mannen en vrouwen zullen alle trends door elkaar dragen maar dat is niet voor iedereen weggelegd; hoe kun je je toch modieus en trendy kleden maar wel passend bij je leeftijd en je eigen stijl? In dit blog geef ik je graag wat tips.

Trend versus stijl
Van nature draagt iedere man of vrouw een combinatie van verschillende stijlen. Dit zijn verschillende stijlen die bepaald worden door je lichaamsbouw, je persoonlijkheid en omgevingsfactoren zoals beroep of leefsituatie. Deze stijlen worden o.a. bepaald door de pasvormen, kleuren en materialen die je graag draagt en die goed bij je passen. Probeer een leuke mix van stijlen in je garderobe te maken zodat je er iedere dag en bij iedere gelegenheid interessant uitziet!

Trends zijn een ander verhaal; deze komen en gaan en zijn ieder seizoen weer anders. Trendy kleding is prima te combineren met je basisgarderobe zodat je je huidige kleding een nieuwe impuls kunt geven. Kies de trends die positief voor je werken maar laat hangen wat niet past bij je figuur of imago. Anders is het jammer van je geld!

Mooie benen
Kleurrijke broeken zien we ook dit voorjaar weer volop; draag deze alleen als je benen mogen opvallen. Dit geldt ook voor de broeken met bloemen- en grafische prints zoals strepen en ruiten. Ben je minder blij met je benen dan is het beter om de kleur in de bovenkleding te gebruiken; kies bijv. voor een groen of koraalrood jasje met een pasvorm die je lichaamslijnen volgt. Dat betekent een rechtgesneden jasje bij een voller lichaam en een getailleerd jasje bij veel taille. Laat een opvallende kleur aan de bovenkant terugkomen in accessoires zoals ketting en schoenen.

Imago
Dierenprints worden meestal gedragen door mannen of vrouwen met lef. Je straalt uit dat mensen op hun hoede moeten zijn. Wil je dit niet? Draag dan geen dierenprints maar kies voor een zachtere uitstraling d.m.v. pasteltinten. Pastels zijn volop te koop. Let er wel op dat de kleur past bij je huid en haren en je niet erg bleek maakt.

Figuur
Qua pasvormen zien we veel rechtgesneden jurken en broeken. Ideaal voor vrouwen met weinig taille of een volslank figuur. Maar pas op! Deze kleding geeft geen vorm aan je lichaam en heeft wel toevoeging nodig d.m.v. een riem. Heb je veel taille dan raad ik je aan meer getailleerde items te dragen om je figuur goed uit te laten komen.

Als laatste adviseer ik je om kleding te dragen die bij je leeftijd past; té jeugdige kleding maakt je juist ouder. Zorg voor de juiste uitstraling en je zult veel complimenten krijgen!

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists: http://www.ancovanhal.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten