woensdag 29 mei 2013

Haal meer uit je Instagram

Door Anco van Hal
(boeker, art-director, lifestyle blogger, presentator)
Instagram wordt steeds populairder. Sinds Instagram vorig jaar is overgekocht door Facebook voor 1 miljard dollar wordt dit het meest gebruikt van alle het fotonetwerken (Printerest staat op 2) en kent momenteel 720.000 gebruikers in Nederland.

Instagram is een fotoapplicatie voor smartphones. Met deze app kan je foto’s bewerken met filters en effecten die Instagram biedt. Foto’s krijgen hierdoor bijvoorbeeld een warme en ouderwetse/retro uitstraling. In enkele seconden heb je zo een foto met een ‘professionele’ look. Zelfs als je niet zo’n goede fotograaf bent kan je zo toch bijzondere foto’s maken.

Instagram heeft nu ook ‘web profiles’ geïntroduceerd. Hiermee heb je een mooie pagina met een overzicht gekregen van jouw eigen instagramfoto’s. Anderen kunnen jouw foto’s hier bekijken, liken en reacties geven. Instagram maakt het hiermee ook gemakkelijker om andere Instagramgebruikers te vinden. Met Instagram kan je alleen foto’s uploaden van mobiele apparaten. Via het web kan je dus alleen zoeken, reageren en delen.

Wel even opletten
Als je Instagram niet goed kent lijkt het alleen maar een leuke fotobewerking app te zijn. Maar let op! Instagram moet gezien worden als een social media platform. Dat wil zeggen dat als je de instellingen niet inziet en beveiligd naar jouw voorkeur het mogelijk is dat je foto’s door de hele wereld openlijk gevolgd kunnen worden. Het is dus belangrijk dat wanneer je de foto na bewerking deelt je er rekening mee houdt met wie je dit wilt delen. Duik dus even goed in je instellingen!


Zodra je weet hoe Instagram volledig werkt kun je er veel plezier aan beleven. Je kan net als op Facebook en Twitter volgers binnenhalen en mensen zelf volgen. Maar ook foto’s taggen en #hashtags toevoegen.

Fabstagram
Een maandje geleden kreeg ik de mogelijkheid om exclusief voor Hello Anco een nieuw product uit te proberen die exclusief met Instagram foto’s werkt. Met Fabstagram kun je in een handomdraai je mooiste Instagram foto`s gebruiken om je eigen, unieke smartphone case te ontwerpen. Je kunt hier ook magneten voor op je koelkast, kerstkaarten, een iPad case of foto’s voor aan een fotokoord ontwerpen.

Ik heb zelf mijn vakantie foto’s van Aruba voor een iPhone-case gebruikt en ik moet zeggen dat het echt heel makkelijk en snel werkt. Het resultaat ziet er prima uit en de kwaliteit van het drukwerk en hoesje is uitstekend (zie foto).

Hoe werkt het? Ga naar fabstagram.com. Log in met je Instagram account, kies je product en creëer je eigen design met je eigen foto’s. Als je blij bent met het resultaat klik je op de bestelknop en klaar is Kees. Je kunt vanzelfsprekend alleen je eigen fotostream gebruiken. Succes!

Volg jij ons ook?
Het kon natuurlijk niet uitblijven maar Hello Anco heeft in samenwerking met modellenbureau Anco van Hal – Models & Artists nu ook een eigen Instagram account geopend. Als je ons volgt op http://instagram.com/ancovanhal blijf je op de hoogte van onze populaire nieuwe share & win akties, leuke evenementen en exclusieve achter de schermen foto’s.

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists: http://www.ancovanhal.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten