donderdag 2 mei 2013

Snoep verstandig(er), eet een appelcake

Tekst: Anco van Hal
(boeker, art-director, lifestyle blogger, presentator)

Zoals velen ben ik ook gek op taart en cake, ijsjes en lekkere frisdranken. Helaas niet de meest gezonde zoete trek.. Maar gelukkig heb ik nu een Stevia-product gevonden die mij als hopeloze zoetekauw lekker en natuurlijk verantwoord laat snoepen. Ik zal je in dit blog zelfs laten zien hoe je een heerlijke suikerloze zoete appelcake kan maken!

De natuurlijke gezonde suikervervanger: Stevia
Steeds meer mensen gebruiken Stevia als vervanging voor suiker en kunstmatige zoetstoffen. De voordelen van Stevia zijn dat het geen calorieën en koolhydraten bevat, een glycemische index van 0 heeft wat betekent dat het geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Ook voorkomt het tandbederf. Daarnaast kun je er mee koken en bakken omdat het tot 200 graden stabiel blijft.

Greensweet-stevia
Een maandje geleden kreeg ik van Greensweet-stevia een aantal producten toegestuurd om uit te proberen. De producten van Greensweet-stevia onderscheiden zich door de hoge kwaliteit zoetjes en steviasuiker én door de elf verschillende smaken vloeibare Stevia met natuurlijk aroma.
De smaken zijn: aardbei, citroen, framboos, druif, naturel, vanille, karamel, amandel, chocola, kaneel en kokos. Je kunt hier bijvoorbeeld je thee, koffie, yoghurt en kwark mee zoeten. En je kunt er ook verantwoorde natuurlijke waterijsjes mee maken.


Zo maak je met enkele druppels Greensweet-stevia framboos, aardbei, citroen en druif  een heerlijke limonade geheel op natuurlijke basis, zonder calorieën en kunstmatige zoetstoffen en zonder tandbederf. En van een glas melk maak je een lekkere chocolademelk door enkele druppels Greensweet-stevia chocola toe te voegen (enkele druppels kokos erbij geeft een “pina colada” tintje)

Greensweet-stevia is geschikt voor kinderen, diegene die graag af willen vallen, diabetici en iedereen die bewust met zijn/haar voeding bezig is.

Snoep verstandig(er), eet een appelcake!
Greensweet-stevia mailde mij een recept voor het bakken van een heerlijke natuurlijk zoete appelcake. En die ben ik speciaal voor Hello Anco (en een beetje voor mezelf) gaan bakken. Het resultaat was verbluffend. Een heerlijke luchtige cake met een perfecte natuurlijk zoete smaak. Niemand die merkt dat hier geen suiker in zit. Benieuwd naar het recept? Wij delen het graag met je:


Appelcake gemaakt met Greensweet-stevia suiker

Benodigdheden:
250 gr zelfrijzende bloem, 30 gr Greensweet-stevia suiker, 175 gr boter, 3 eieren, 85 ml (soja)melk, 3 appels (liefst Goudreinetten) in stukjes gesneden, afwerken met een snuifje kaneel.

Bereiding:
Doe de bloem samen met de (gesmolten) boter en de Greensweet-stevia suiker. Klop de eieren los en doe de (soja)melk er doorheen.
Voeg dit mengsel toe aan de bloem. Roer of klop dit alles goed door tot glad deeg en giet een laagje beslag in de cakevorm, afgewisseld met een laagje appels (bestrooien met kaneel).
Bak de cake 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk :)


Win een uniek zakje Stevia suiker!
Wil jij dit product ook uitproberen en er bijvoorbeeld zo’n heerlijk appelcake mee bakken? Greensweet -stevia heeft speciaal voor Hello Anco enkele zakjes stevia suiker beschikbaar gesteld.
Het enige wat je hoeft te doen is dit artikel te delen op je eigen Facebook of Twitter (delen kan ook direct onder dit artikel). Veel succes! *

Meer Greensweet-stevia producten proberen? Bezoek hier de website.


*Deel & win Greensweet-stevia aktie loopt t/m 15 mei 2013
'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists: http://www.ancovanhal.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten