donderdag 1 augustus 2013

De ideale vakantiegarderobe

Tekst: Nicoline van Dijk-Schoeman
(kleur- en stijlconsulente)
Eigenaar Estilo - advies in stijl


Het is zover. De vakantie is geboekt maar je hoofd staat er nog niet naar. Teveel drukte en stress zorgen ervoor dat je het inpakken en de laatste aankopen uitstelt tot net voor vertrek.  Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet teveel maar ook niet te weinig meeneemt op vakantie en er toch iedere dag leuk uitziet? Ik geef je graag wat praktische tips zodat je geen inpakstress krijgt.

Setjes
Maak setjes van je kleding. Veel mannen en vrouwen dragen hun kleding altijd in dezelfde combinaties. Probeer eens nieuwe en andere combinaties te maken zodat je met weinig kleding veel setjes kunt maken. Je houdt dan ruimte over in je koffer voor andere dingen. Leg alle combinaties eens één voor één voor je neer en tel ze op: bij een 15-daagse reis kun je volstaan met 7 verschillende setjes. Verras je reisgenoten door iedere dag een andere combinatie te maken en er leuk uit te zien!

Lichte kleding
Neem lichte kleding mee. Het voordeel van lichte, soepele stoffen is dat ze zorgen voor weinig bagagekilo’s. Je kunt dus meer meenemen! Ook een voordeel van lichte stoffen is dat het comfortabel zit bij warm weer mits het van natuurlijk materiaal is gemaakt. Denk bij natuurlijke materialen aan katoen, linnen en zijde. Jeans daarentegen zijn zwaar in gewicht en zitten vaak ook te warm. Laat ze eens thuis; die draag je de rest van het jaar waarschijnlijk ook al.

Nog een voordeel van lichte kleding is dat ze niet kreuken. Op de plaats van bestemming hang je ze zo weer in de kast en bij een rondreis is het ideaal want je kunt deze kleding desnoods gewoon in je koffer laten zitten. Linnen kreukt wel maar dat mag; een gekreukte linnen broek is overal toegestaan.


Waarvoor?
Denk na over de gelegenheden waarvoor je kleding nodig hebt. Kies bijv. voor overdag voor sportieve, casual outfits zoals korte broek en T-shirt en ga ’s avonds gekleed aan tafel door een lange broek met overhemd of jurkje met vestje te dragen. De slippers van overdag verwissel je ’s avonds voor een instapper of pump. Voor dames is het een aanrader om een jumpsuit mee te nemen; het is maar één kledingstuk zodat je ruimte bespaart en er trendy uitziet. Ook de longdresses hebben dit voordeel.
Wanneer je in het buitenland excursies gaat maken naar historische en religieuze gebouwen moet je ervoor zorgen dat je altijd een sjaal of vestje bij je hebt; té weinig kleding op onder- of bovenlichaam wordt vaak niet getolereerd. Een sjaal kan uitkomst bieden door deze om te slaan zodat je schouders toch bedekt zijn. Ook is een sjaal handig tegen de zon.

De ruimte in je koffer die je nu overhebt, kun je op de plaats van bestemming aanvullen met nieuwe aankopen. Deze zijn weer leuk om thuis te dragen als je terugbent en het vakantiegevoel nog even wilt vasthouden!

Een fijne vakantie!

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists: http://www.ancovanhal.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten