woensdag 27 november 2013

Leestip: Nameless - Eerlijke gedichten die inspireren

Tekst: Anco van Hal

Niet zo lang geleden kreeg ik de gedichtenbundel ‘Nameless’ van Jermin Bell toegestuurd. Niet zomaar een standaard gedichtenbundel, maar bedoeld als een dagelijkse inspiratiebron. Hello Anco was verrast door dit unieke debuut en liet zich inspireren.

Jermin Bell
Wie is Jermin Bell
Jermin is een jonge schrijver van Arubaanse afkomst. In de loop van tijd kwam hij erachter dat veel mensen zijn gedichten gebruikten als inspiratiebron. Dit motiveerde hem om de gedichten te bundelen met het debuut ‘Nameless’ als resultaat.

Zoals Jermin zelf zegt: 'Nameless' kun je van begin tot einde lezen, maar je hebt er meer aan als je 'Nameless' gebruikt als een dagelijkse gids voor inspiratie. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s’.

Wat vonden wij
Het eerste wat me opviel als grafisch vormgever, was de mooie met koper op zwart bedrukte en inspirerende vormgeving van de boekcover, geïllustreerd door Marco Biemans. Maar ook binnenin het boek worden Jermin’s gedichten prachtig begeleid met deze unieke illustraties.

De diverse gedichten zijn onderverdeeld in drie categorieën: romantiek, identiteit en spiritualiteit. De gedichten hoeven niet chronologisch te worden gelezen: ze staan op zichzelf. 


Het boek vormt een instrument om verbinding te maken met je hart. Als een soort gids om dagelijks inspiratie op te doen. Afhankelijk van in welke omstandigheden je verkeert in het leven, kun je een keuze maken uit de diverse onderwerpen.

De gedichten zijn allemaal in het Engels en allesbehalve vluchtig en ‘hap klaar’. Ik heb het boek gebruikt zoals het eigenlijk bedoeld is. Een enkele keer per week even op een willekeurige bladzijde openslaan en rustig het gedicht tot je nemen. En ja, dat werkt inderdaad inspirerend.

Nameless: het ideale cadeau voor de feestdagen
Jermin’s boek is in verschillende international media (radio, tv, kranten) besproken. Maar alleen bij blogmagazine Hello Anco doet Jermin nog iets extra. Naast dat wij het boek tippen als mooi cadeau voor de feestdagen mogen wij er ook exclusief 2 weggeven.

Deel & win!
Het enige wat je hoeft te doen om 'Nameless' te winnen is dit artikel te delen op je eigen Facebook of Twitter. Voor 15 december 2013 verloten we dan deze 2 mooie gedichtenbundels onder onze delers. Veel succes!Jermin Bell’s ‘Nameless’ is vanaf nu ook verkrijgbaar op o.a. Amazon.com en zijn officiële website: www.jerminbell.com.


Nameless /Jermin Bell
Self Published, Prins Bernhard Cultuur Fonds Caribisch Gebied, 2012.
57 pagina’s. 
ISBN  978 999 04 1 689 3
EURO 14,99.

'Hello Anco' is powered by Anco van Hal - Models & Artists: http://www.ancovanhal.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten