vrijdag 27 juni 2014

Sherydah’s KookLab: gezond, easy & lekker koken voor iedereen!

Tekst: Sherydah
(blogger biologische superfoodgerechten)

Hoi iedereen, daar ben ik weer vanaf mijn blog Sherydah’s KookLab! Vandaag heb ik een heerlijke hoofdmaaltijd voor je die je wellicht binnenkort met succes aan je vrienden, familie of collegae kunt presenteren.

Het is geworden ‘Quinoakoekjes met spinazie en huttenkase, geserveerd met fantastische bietendip en halloumi’. Eerst wil ik je graag wat vertellen over twee van de gebruikte ingrediënten. 

Om te beginnen vertel ik je wat over quinoa. Misschien heb je er wel eens van gehoord? Quinoa is allereerst compleet voedsel en familie van spinazie. Het heet met recht superfood, want quinoa bevat enorm veel mineralen, vezels, ijzers en vitamines en dat maakt deze groente een heel goede aanvulling op je maaltijd. Quinoa bevat weinig calorieën maar is wel machtig waardoor je snel vol zit. En quinoa heeft veel proteïne in zich, wat goed is voor je spieren.

Bieten zijn ook erg fijn voor je lichaam, voor je bloed wel te verstaan. Ze beschermen je hart en kunnen kanker voorkomen. Ook wanneer je bloeddruk te hoog is wordt er aangeraden bietensap te nuttigen, het werkt bloeddrukverlagend. Verder zitten er heel veel vezels in bieten. Zij bevorderen de werking van je darmen en helpen darmkanker voorkomen. Tenslotte kun je bietjes rauw en gekookt nuttigen, ik heb gekookte voor de bietendip gebruikt.

Wil je nog meer informatie over andere ingrediënten, het hoe en waarom van het gebruik en meer recepten? Kijk dan eens op sherydah.nl!

En dan nu het recept  ‘Quinoakoekjes met spinazie en huttenkase, geserveerd met fantastische bietendip en halloumi.’ 

De ingrediënten zijn voor 4 tot 6 personen:

2 (rode) uien, fijngesnipperd
450/500 gr spinazie
250 gr quinoameel
400 gr huttenkase
3 eieren
zout, peper, peterselie
3 el water
1 tl stevija korrels (natuurlijke vervanger van suiker)
knoflookolie om in te bakken
pakje halloumi, in reepjes gesneden
kokosvet
8 rode bieten
mayo, mosterd, citroensap, mierikswortel

Snipper de uien klein en doe ze in een grote kom. Voeg daar dan de spinazie, huttenkase, eieren, peterselie, stevija, peper en zout aan toe, evenals het water en quinoameel. Meng alles met een vork goed door elkaar en verhit dan wat kokosvet in een koekenpan, waarna je de koekjes (ter grote van een eetlepel) in de pan schept, plat drukt en in een paar minuten bakt. Wanneer je alle quinoakoekjes gebakken hebt, dek je de schaal waar ze op liggen even af onder wat aluminiumfolie opdat ze warm blijven, en dan begin je aan de halloumi.


Snijd de halloumi in reepjes en bak ze op een hoog vuur in wat kokosvet. Zodra ze bruin zijn kunnen ze omgedraaid worden, en daarna leg je ze op een andere schaal die je ook even toedekt. 

Doe dan de gekookte bieten in een mengschaal, snijd ze in grove stukken en voeg er de mayo, mosterd, citroensap en mierikswortel naar smaak aan toe. Blender de bietjes fijn en schep de dip in schaaltjes om te serveren, samen met de halloumi en quinoakoekjes. Proef de quinoakoekjes en halloumi met deze fantastische dip, en je bent verslaafd, veel plezier! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten