vrijdag 29 augustus 2014

Leestip: Parisiennes herken je aan hun benen

Tekst: Anco van Hal

Een tijdje terug kwam ik weer in contact met Andy Arnts, een oud-collega van me die heel lang geleden samen met mij ergens cd’s verkocht in Veenendaal (of all places).
Wij verkopen allang geen cd’s meer en sindsdien is er natuurlijk ook veel veranderd. Andy is nu hoofdredacteur van het bekende Frankrijk-magazine En Route en werkte als journalist voor vele andere magazines. Eerder publiceerde hij de verhalenbundel Van Bouillabaisse tot Bruni (2010) en de roman Richter (2013). En nu kreeg ik het nieuwste boek van Andy in handen genaamd ‘Parisiennes herken je aan hun benen’. Ik las het met nog een paar andere fervente lezers, en we gaven onze eerlijke mening.Zelf ben ik niet zo’n uitgesproken ‘francofiel’ als Andy. Maar ik ken, zoals vele Nederlanders, Frankrijk goed genoeg om in alle 18 verhalen van deze bundel iets van de sfeer te herkennen. Francofiel zijn is dus niet noodzakelijk wil je kunnen genieten en meegesleept worden door Andy’s beeldende verhalen.

Sfeervol, boeiend en humoristisch
Andy Arnts neemt je veelvuldig mee naar de 19e eeuw met de bijbehorende Franse historie. Heerlijke verhalen zijn die van de 19e eeuwse ansichtkaarten die Andy verzamelt en met weemoed beroeren (‘Un bonjour de Paris’).
 Aan de titel van het boek wordt uiteraard ook een prachtig verhaal gewijd. Want Monsieur Debray dacht het zeker te weten: Parisiennes herken je aan hun benen. Tot hij zich daar een keer goed in vergiste, met alle gevolgen van dien.

De verhaalstijl van Andy is, net zoals zijn columns en vorige verhalenbundel, zeer meeslepend, sfeervol en vooral humoristisch. Hij maakt gebruik van grappige kwinkslagen wat de verhalen mooi afrondt en je nieuwsgierig maakt naar de volgende. Deze verhalenbundel is doorspekt met beroemdheden en is zo mogelijk nog leuker dan zijn voorganger.


Kwa vormgeving ziet ‘Parisiennes herken je aan hun benen’ er precies uit zoals je je voorstelt: frisse (Franse) kleuren met een mooie plaat van een dame met fijne benen. De zwart-wit prenten in het boek linken prachtig aan de vaak melancholische verhalen. Het boek is lekker handzaam en ideaal om op vakantie mee te nemen of in de trein te lezen. Na het lezen van deze verhalenbundel kan het zomaar zijn dat je nog even gaat nazomeren in Parijs of een andere plekje in Frankrijk. Conclusie: Een aanrader.

Win het boek!
De verhalenbundel van Andy Arnts krijgt alom lovende recensies en Hello Anco geeft vol trots een exclusief voor Hello Anco gesigneerd exemplaar weg! Hoe kun je dit boek in handen krijgen?
 Simpel: deel dit artikel op je Facebook en wij zullen onder de delers dit unieke gesigneerde exemplaar verloten (actie geldig t/m 15 september 2014). Veel succes!
Parisiennes herken je aan hun benen, Andy Arnts
Uitgeverij Village
ISBN10: 9461851014
ISBN13: 9789461851017
Verkrijgbaar o.a. bij bol.com en reguliere boekwinkels

Website: http://www.andyarnts.nl
Facebook: https://www.facebook.com/andy.arnts

1 opmerking: