maandag 27 oktober 2014

Sherydah's Kooklab: Geroosterde pompoen met artisjokharten in room

Tekst: Sherydah
(blogger biologische superfoodgerechten)

Hallo allemaal, vandaag heb ik speciaal voor Halloween een heerlijk recept voor je met geroosterde pompoen in knoflookolie, waardoor deze heerlijk zacht is geworden. En daarbij fantastische artisjokharten met pasta en sojaroom..

Het is een vrij makkelijk te maken gerecht en behoorlijk mager. De sojaroom is namelijk aangevuld met huttenkase, welke het geheel heerlijk zacht en smakelijk maakt zonder al te veel vetten te gebruiken.





Dit gerecht is verder vegetarisch, en voor 6/8 personen, hier komen de ingredienten:

  • pompoen in schijven
  • 200 gr doperwtjes
  • knoflookolie
  • kokosvet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflook, fijngesneden
  • 6 artisjokharten, gehalveerd
  • 400 gr huttenkase
  • 250 ml sojaroom
  • 250 gr champignon-tortellini
  • peper, zout, salie, rozemarijn en oregano

Snijd de pompoen allereerst doormidden, ontdoe haar van de pitten en maak dan halve maantjes van de pompoen. Leg ze op een bakplaat en besprenkel rijkelijk met knoflookolie, peper en zout. Zet ze nu onder de grill, totdat de pompoen zacht is en de schil een beetje bruin is geworden. Hierna kan de grill uitgezet worden, maar de pompoen kun je rustig op de plaat laten liggen. Strooi er de doperwtjes over, zet terug onder de grill, en laat even rusten.

Bak dan de ui en knoflook in wat kokosvet, halveer de artisjokharten en bak die kort mee. Doe er de room bij, evenals de huttenkase en roer er de specerijen door. Als laatste kan de tortellini er ook bij, breng dan het geheel aan de kook en laat tien minuutjes (met deksel) koken.

Schep nu de pompoen en doperwtjes (met zo min mogelijk olie) in een schaal om te serveren, en in het midden kunnen de artisjokharten in room..

En dan is het tijd om te gaan genieten! Eet smakelijk en veel plezier met Halloween.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten