maandag 6 oktober 2014

Vrouwen lijken op wortels

Tekst: Nicoline van Dijk-Schoeman
(imageconsultant, eigenaar Estilo - advies in stijl)

Wie de nieuwe modetrends heeft bestudeerd, heeft gezien dat er naast oude, al bestaande trends ook nieuwe trends zijn gekomen. De bohemianstijl met veel kleuren, jacquard motieven en etnische prints is gebleven. Ook de bloemenprint van afgelopen voorjaar is gebleven. Maar wie goed heeft opgelet, heeft gezien dat er een nieuw fenomeen in onze garderobe moet komen te hangen: de wortelbroek!

Alleen de naam al doet me glimlachen. Welke vrouw heeft het nu over een wortelbroek en wil met dit soort groente vergeleken worden? Als ik aan wortels denk, zie ik meteen knagende konijntjes voor me. Oh ja, en ken je die mop al van die worteltjestaart? Dit vraagt om moeilijkheden en verwarring. Toch zit er een kern van waarheid in deze naam.

Wijd en smal
De wortelbroek heeft zijn naam namelijk te danken aan zijn pasvorm. Van boven is het model wijd door de vele plooien, aan de onderkant is de broek juist erg smal. Nu is denk ik wel duidelijk waar de naam wortelbroek vandaan komt. Maar hadden ze daar nu geen andere naam voor kunnen bedenken?
Welke vrouwen kunnen deze broek het beste dragen als je kijkt naar de pasvorm? In ieder geval geen vrouwen met brede heupen en dikke bovenbenen. Zij kunnen beter kiezen voor een broek met minder plooien aan de bovenkant.

Zandloperfiguur
Vrouwen met weinig taille en rechtere heupen zijn de ideale wortelbroek-draagsters. Doordat ze meer ronde vormen krijgen door de vele plooien aan de bovenkant, ontstaat vanzelf een soort zandloper-figuur. En dat is nog altijd het ideale figuur wat vrouwen willen nabootsen. Heb je stevige benen dan is de wortelbroek ook niet de ideale broek. Door de vaak soepele stof waarvan de broeken zijn gemaakt, leg je veel accent op de benen. Ook voor de smalle pijp onderaan moet je niet te dikke enkels hebben. Je komt er waarschijnlijk niet overheen.


Laat je dus niet altijd verleiden door de trends maar kies voor goede pasvormen voor jouw figuur. Ook voor jou is er een alternatief te vinden.

Comfy
De wortelbroek is echt een broek voor de vrouw die houdt van losse, comfy broeken. In de zomer waren ze ook al te zien in vrolijke prints. Deze winter zijn de stoffen wat dikker en de kleuren wat tijdlozer. Ideaal om in het weekend te dragen of ’s avonds op de bank. Draag ze sexy met een hoge pump of casual met gympen of uggs.
Heb je geen zin in zo’n wortelbroek? Laat hem dan lekker hangen voor de echte liefhebber. Worteltjestaart eten kan natuurlijk wel…
Wat doe jij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten