vrijdag 14 november 2014

In the spotlights: Brandon Delagraentiss (acteur, host, zanger en model)

Door: Anco van Hal

Hello Anco ontdekt graag nieuwe sterren aan het firmament. Brandon Delagraentiss is er zo één. Brandon is naast een succesvol acteur ook zanger, host en model. Hij groeide op in Texas en presenteerde een lokale talkshow in Houston genaamd “The Brandon Delagraentiss Show”. Deze show was erg succesvol en behandelde onderwerpen van mode tot huiselijk geweld. Brandon schitterde ook in een aantal off-Broadway shows in New York, tourde in Duitsland en zong tijdens de Worldcup tegenover niemand minder dan Shakira.

Sinds Brandon in Nederland woont heeft hij hier presentatie werk gedaan en getoured met verschillende theater-produkties. Hij nam onlangs zijn nieuwe single “Thank You” op welke hij ook zelf heeft geschreven. Zijn liefde voor presenteren en mode komen bijeen bij de  gloednieuwe make-over show genaamd “Man In The Mirror” die hij samen met SmashTV heeft ontwikkeld. 

Hoog tijd voor mij om Brandon beter te leren kennen middels een persoonlijk interview en een live optreden bij Amsterdam FM, welke onderaan dit interview te beluisteren is.Foto: Huijskes Fotografie
Anco: Brandon hoe ben je in Nederland terecht gekomen?
Brandon: Deze vraag wordt me inderdaad veel gesteld. Ik ontmoette een regisseur/muziekproducer die me uitnodigde om te touren in Duitsland. Dus bleef ik heen en weer reizen tussen New York en Duitsland. Toen dat contract afgelopen was wilde ik nog niet terug naar Amerika. Ik ontmoette een fotograaf uit Utrecht die me vroeg of ik wel eens in Nederland was geweest. Toen ik Nederland bezocht beviel me dat zo dat ik uiteindelijk ben gebleven.

A: Het lijkt me dat er een groot verschil is tussen Amerikanen en Nederlanders?

B: Ja dat zeker. Maar ik was al een beetje bekend met de Europese mentaliteit omdat ik in Duitsland had gewoond. Daarbij zijn er ook overeenkomsten met het Zuiden van Amerika waar ik vandaan kom en Nederland. Het ontspannen en relaxte cultuurtje bijvoorbeeld.A: Je doet meerdere dingen tegelijk zoals acteren, presenteren, zingen en modellenwerk. Hoe bouw jij een rustmoment in tussen al deze bezigheden?
B: Nou ik zag een tijdje geleden een documentaire over Beyoncé en men vroeg haar wat zij doet wanneer ze eens vrij is. Ze antwoorde: helemaal niets! En daar kon ik me helemaal in vinden. Maar ik krijg die ontspanning bijvoorbeeld ook met koken of lekker uit eten.

A: Is er iets van je interesses wat je het allerliefst doet?
B: Moeilijke vraag maar ik denk dat acteren wel mijn grootste passie is. Daarbij komt het acteren overigens weer goed van pas bij mijn werk als zanger, model en presentator.

A: Je bent momenteel druk met je zelf ontwikkelde make-over show “Man In The Mirror”. Kun je daar iets meer over vertellen?

B: Het is een make-over show speciaal voor mannen. Dus alle kandidaten zullen ook alleen maar mannen zijn. Maar het grootste verschil met andere make-over shows is dat we meer doen dan alleen maar iemands uiterlijk veranderen met een ander kapsel en kleding. In onze pilot die op Thanksgiving (27 november 2014) wordt uitgezonden op SmashTV (http://www.smashtv.nl) zien we bijvoorbeeld een man die al 14 jaar op straat zwerft een make-over krijgen. Bij deze man zagen we de kans niet alleen zijn uiterlijk te veranderen, maar ook zijn leven. En dat is ook het doel die ik wilde voor dit programma: “changing someone’s life for the better”.

Foto: Anco van Hal
A: Afgelopen maandag werd je door Amsterdam FM uitgenodigd. Hoe heb je dat ervaren?
B: Ik vond het heerlijk! Ik kreeg de mogelijkheid om mijn nieuwe single “Thank You” te laten horen en 3 nummers live te mogen zingen. Ik heb er van genoten.A: Was het de allereerste keer dat je nieuwe single op Nederlandse radio te horen was?
B: Nu je het zegt…ja! Wow! Daar ben ik jullie wel dankbaar voor zeg, geweldig ik had daar nog niet bij stilgestaan!

A: Waar gaat je single “Thank You” eigenlijk over?

B: Het is autobiografisch. Ik schreef het een paar jaar geleden toen ik niet zo lekker in m’n vel zat. Middenin die periode zei een stem in me: voordat je een klaag-lijst opstelt, maak eerst een dank je-lijst. Dus dat heb ik gedaan. Ik heb een lijst gemaakt van alles waar ik dankbaar voor was. En dat heeft mijn houding totaal veranderd. Hoe vaker ik aan die lijst dacht hoe gelukkiger ik werd. Daarvanuit heb ik dit nummer geschreven.
 Ik prijs mezelf gelukkig want ik heb het met niemand minder dan Shirma Rouse en Laise, Shirley en Jordy van Adlicious mogen opnemen!

In de nieuwe videoclip van “Thank You” komen deze mensen ook terug en zie je ook mijn verhaal wat ik net beschreven heb.Het Amsterdam FM optreden
Op 10 november was ik samen met Brandon Delagraentiss bij Amsterdam FM om te mogen genieten van de radio-premiere van “Thank You” en 3 prachtig gezongen live nummers. Luister nu op ons Soundcloud kanaal naar de uitzending, gepresenteerd door Bert van Galen en Peter de Rijk.


"Thank You" is nu the koop op iTunes en Amazon

1 opmerking: