maandag 1 december 2014

Sherydah's Kooklab: Indische appeltaart met verstopte pepernoten

Tekst: Sherydah (blogger biologische superfoodgerechten) 

Hallo allemaal, hebben jullie zin in taart? En zin in pepernoten? Dan raad ik je aan deze verrukkelijke Indische appeltaart met verstopte pepernoten te maken… Er zijn nu, tijdens deze Sinterklaas dagen, in ieder geval meer dan voldoende pepernoten tot je beschikking!! Veel plezier met bakken en smullen :)

Wat heb je nodig:
  • 6/8 goudrenetten
  • 100 gr krentjes
  • 50 gr kokosrasp
  • 4 el duindoorn elixer (van Weleda)
  • 2 el honing
  • gember, kruidnagel, cardamom, kaneel, sereh en anijspoeder
  • 200 gr pepernoten
  • 200 gr amandelmeel
  • 150 ml kokosvet
  • 1 ei
  • 2 druppels rum essence

Schil de appels, en snijd er telkens kleine stukjes van af terwijl je steeds meer naar het klokhuis gaat. Wanneer je alle appels hebt gedaan, voeg je er de krentjes, kokosrasp, duindoorn elixer, honing en specerijen aan toe, en meng dit alles goed door elkaar.

Zet dan de oven vast aan op 175/200°C.

Maal vervolgens de pepernoten met een vijzel of keukenmachine fijn, en mix hier het amandelmeel door. Daarna kan er het kokosvet, ei en de rum essence bij, en kneed dan het deeg tot een soepele bal.

Vet nu een springvorm in, en bekleed deze met het deeg. Schep daar de appelmix op, leg er wat aluminiumfolie overheen voordat je de taart voor 50/60 minuten in de oven zet. Als het eerste half uur verstreken is kan het folie van de taart om het deeg makkelijk verder te laten bruinen.

Na 50/60 minuten is de taart klaar. Eet smakelijk en gezellige Sinterklaas dagen toegwenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten