woensdag 11 februari 2015

Sherydah's Kooklab: Courgettepasta

Tekst: Sherydah (blogger biologische superfoodgerechten) 

Hallo allemaal! Het is alweer een poos geleden dat jullie van mij gehoord hebben, en daarom heb ik een heerlijk, net ontwikkeld hapje voor jullie gekozen. Want dit is me toch lekker! Je kunt het prima als lunch nuttigen, maar wanneer je er een stukje (vega)vlees bij doet, heb je er ook een fantastische hoofdmaaltijd aan.

En, dat ik vind ik hier erg leuk aan, het eten is supersnel bereid! Dus als je even geen koolhydraten wilt eten in de vorm van brood, pasta of rijst, maar wel een heerlijk volwaardige maaltijd wilt eten, dan raad ik je mijn Courgettepasta aan :)

Wist je trouwens dat de courgette een enorm gezonde groente is? Het eten van deze groente is heel goed voor je ogen, en het werkt ontstekingsremmend op celniveau wat aderverkalking en hartinfarcten zou kunnen helpen voorkomen.

En wil je meer informatie over lekker eten? Neem dan eens een kijkje op mijn site sherydah.nl. Gezond en lekker eten is voor mij een noodzaak: het maakt het mogelijk om optimaal te genieten van het leven en elkaar.

Hier komen de ingrediënten; genoeg voor 2 personen:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 courgette
  • kokosvet 
  • zout
  • handje zadenmix (hennepzaadjes, chiazaadjes, pompoenpitjes, zonnebloempitten, sesamzaadjes)
  • optioneel: handje gojibessen, geraspte kaas

Bak allereerst je fijngesneden knoflook en rode peper aan in wat kokosvet. Maak ondertussen de courgettelinten (ik heb onlangs een fantastisch handzaam apparaatje hiervoor gekregen van het merk GEFU) en bak deze mee in het kokosvet.

Laat het een paar minuten warmen en schep de Courgettepasta daarna op je bord. Strooi er de zadenmix overheen (en eventueel de gojibessen), als ook nog wat kaas als je wilt, en klaar is je maaltijd.

Ik wens je eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten